wijn en vis combineren? Dat doe je zo!

WELKOM BIJ DE WIJNMETVIS! BLOG

Vandaag, 7 juni 2020 bestaat de SARDINE WINKEL precies 2 jaar. De website van de MAKREEL WINKEL is inmiddels online en er wordt hard gewerkt aan de website van de ANSJOVIS WINKEL en de TONIJN WINKEL. Ik heb mijn assortiment uitgebreid naar 98 visconserven van kwaliteit en de voorbereidingen voor de zomer zijn getroffen. Het is heerlijk om druk te zijn met ondernemen, maar af en toe mag er ook genoten worden. Vandaag ga ik dit doen met twee speciale wijnen op advies van een speciale man. Patrick Hagen, eigenaar van de Vindom Wine Bar & Vindom Wine Boutique in Oldenzaal.

Met de wijnen van meer dan zestig huizen heeft Vindom Wine Boutique een prachtige en veelzijdige collectie. Maar welke wijn past er nu echt goed bij de visconserven uit ons assortiment? Hier weet Patrick raad mee. Wijn en vis combineren? Dat doe je zo!

Mar de Frades Albariño Atlantico

DE LEKKERSTE WIJN VAN SPANJE?

Wil je jezelf een keer verrassen met een prachtige wijn? Doet dit dan met een Albariño. Albariño komt uit Galicië, Spanje. Het wordt verbouwd in de wijnstreek genaamd Rias Baixas. Er worden zo’n 12 druivensoorten verbouwd in deze streek, maar met meer dan 90% aanplanting is de Albariño veruit de belangrijkste. De Rias Baixas ligt aan de kust van de Atlantische Oceaan. Het Atlantische-zeeklimaat brengt enige risico’s met zich mee, maar hier is een slimme oplossing voor bedacht. De druivenstokken groeien namelijk langs pergola’s, ver boven de grond. Zo kan de wind door de wijngaard waaien en drogen de druiven sneller na een regenbui, minder kans op schimmels dus! Mar de Frades is uniek en dit zie je niet alleen aan de prachtige flessen. Deze Albariño is fris, fruitig en in de afdronk proef je iets het ziltige van de Atlantische Oceaan. De blauwe fles is gekozen vanuit de overtuiging dat wijn beter goed blijft in flessen met een blauwe kleur. De Albariño is geen bewaarwijn. Het is lekker om de wijn in de eerste paar jaar na de oogst te drinken en dat is zeker geen probleem met een wijn van deze kwaliteit!

MAR DE FRADES ALBARIÑO ATLANTICO 2018

Mar de Frades 2018 is een aromatische, elegante en frisse wijn die duidelijk alle kwaliteiten van de Albariño-druif overdraagt. In de neus aroma’s van bloemen en citrusfruit. Fris en makkelijk te drinken met een ziltige hint op het einde. Een klassieker van D.O. Rías Baixas.

 • Wijnsoort: Witte wijn
 • Druif: Albariño
 • Land: Spanje
 • Regio: Rias Baixas
 • Appellatie: D.O. Rias Baixas
 • Alcohol: 12,5%
 • Oogstjaar: 2018
 • Producent: Mar de Frades
 • Dit product is lekker bij: Witte bonito tonijnfilets in olijfolie
Mar de Frades Albariño Atlantico
Le Nez Francais Classique Blanc 2015

DE NEUS UIT NEDERLAND

Le Nez is een samenwerking tussen de Legendarische Argentijnse wijnmaker José “Pepe” Galante en de toonaangevende Franse wijnmaker Vincent Chansault. Samen hebben ze drie verschillende reeksen wijn gecreëerd. Le Nez Français Classique Blanc is een biodynamische wijn uit de Languedoc regio. De wijn is een blend van Grenache Blanc/Gris, Maccabeu, Roussanne en Chenin Blanc. De druiven komen uit verschillende terroirs in Rousillon en Malepère. De Grenache Blanc en de Grenache Gris zijn samen aangeplant in één wijngaard en worden tegelijk geoogst. Het resultaat van deze “out-of-the-box” bereidingswijze, de diversiteit aan terroirs en een creatieve mix van druiven is een prachtige goudkleurige wijn vol aroma. Rijk aan smaak, een subtiele hint van eik en past perfect bij vis uit blik!

José Galante wordt gezien als de grondlegger van de moderne wijnbereiding in Argentinië en maakt onder andere wijnen voor Bodegas Salentein dat is opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. Mijndert Pon was een visionair en had een neus voor ‘the next big thing’. Met de merknaam ‘Le Nez’ wordt Mijndert geëerd door dit unieke, creatieve duo.

LE NEZ FRANÇAIS CLASSIQUE BLANC 2015

Een mooie goudkleurige, aromatische wijn. Fruitig en vol van smaak met een zachte afdronk. Gemaakt van de beste druiven die de regio te bieden heeft.

 • Wijnsoort: Witte wijn
 • Druif: Grenache Blanc/Gris, Maccabeu, Marsanne, Roussanne en Chenin Blanc
 • Land: Frankrijk
 • Regio: Languedoc Roussillon
 • Alcohol: 13%
 • Oogstjaar: 2015
 • Producent: Le Nez Francais Classique
 • Dit product is lekker bij: Ansjovis op olijfolie
Le Nez Francais Classique Blanc 2015

ALLEBEI DE WIJNEN ZIJN VERKRIJGBAAR BIJ VINDOM WINE BOUTIQUE

Vindom Wine Boutique

COMBINEER DEZE WIJNEN MET ONZE PRODUCTEN